Als lid van AGT-OW bestaat de mogelijkheid om een duikopleiding volgens de richtlijnen van de NOB te volgen. Deze opleiding is modulair van opbouw.

De opleiding wordt gegeven door gebrevetteerde instructeurs, op geheel vrijwillige basis. Tijdens de opleiding worden zij bijgestaan door voldoende gebrevetteerde clubduikers die vaak hun eigen opleiding ook bij AGT-OW hebben gevolgd. De voormalige cursisten helpen dus de nieuwe cursisten.

De duikopleidingen beginnen meestal begin oktober.
Als cursist kom je binnen als de zogenaamde “nul sters” ( tenzij je al een duikbrevet hebt, dan begin je op dat niveau van je behaalde brevet). Je begint de praktijk opleiding in het zwembad. Tijdens het najaar en de winter worden zowel de theorie als de binnenwater praktijklessen gegeven, waarna (indien al mogelijk) de ‘nul sters’ goed voorbereid het buitenwater in kan. Dit kan dus al in de winter zijn!
De buitenwater modulen gaan in principe door tot het 1* brevet is behaald. Hoe snel dat is hangt dus in grote mate af van je eigen inzet, er is geen instrukteur die je “dwingt”.

Daarna kan je, indien er voldoende belangstelling van de cursisten en bereidheid van de instructeurs is, beginnen met de 2* opleiding.

Tijdens de winter maanden, het zo geheten binnenwater seizoen, trainen we op de donderdagavond van 20:15 uur tot 21:15 uur in het Sloterparkbad.

Voor meer informatie van het NOB verwijzen wij naar NOB opleidingen. Let wel: de minimum leeftijd bij AGT-OW is 16 jaar.

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube